Le Grand Bornand

 

toegang

Le Grand-Bornand is een dorp in de Haute Savoie, wat centraal is gelegen op 20 km van het meer van Annecy en op slechts 50 km van Geneve in Zwitserland.
Het is ’s winters alsook ’s zomers goed te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

Het dorp heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkelt tot een dorp dat de toerist zowel in de zomer als wel in de winter op een uitstekende manier kan ontvangen en vermaken, met alle moderne voorzieningen die de huidige vakantieganger zich maar kan wensen.
Toch weet het zijn oorspronkelijk karakter te behouden; onder meer door geen hoogbouw toe te staan en strikte voorschriften te handhaven betreffende de toegestane bouwstijl.

aravismetdorpwinter

In de winter is er zodoende  een uniek gebied voor de wintersporter ontstaan dat de voordelen van Frankrijk met de authentieke wintersportsfeer weet te combineren. U treft er, over de pistes verspreid, genoeg gelegenheden aan om te genieten van de heerlijke regionale specialiteiten of van een simpel kopje koffie of warme wijn.
En als de zon de prachtige omgeving in het zonlicht laat baden zal het moeilijk zijn om te beslissen, om of de ski’s weer onder te binden, of om nog even te blijven genieten van de prachtige vergezichten.
Dit alles heeft er voor gezorgd dat Le Grand-Bornand bij uitstek een plaats is die bezocht wordt door gezinnen en skiërs die de sport als ontspanning beoefenen.

kerkmetbuswinter

Het dorp bestaat uit twee deelgemeenten te weten: Le Grand-Bornand Village in het dal op 1000 meter hoogte en Chinaillon op 1600 meter.
Vanuit Le Grand-Bornand Village gaan er twee gondelliften naar het skigebied en mocht het daar eens wat drukker zijn dan zorgt de Franse beleefdheid er voor dat er niet wordt voorgedrongen!

De langlaufers hebben loipes zowel in het dal beneden, met aansluitingen op de loipes van het naburige dorp La Clusaz, als boven bij Chinaillon.

Snowboarders hebben hun eigen gebied met diverse aangelegde hindernissen waar ze zich volledig kunnen uitleven.

Ook de wandelaars in de winter hebben volop mogelijkheden met de vele uitgezette wandelroutes in diverse moeilijkheidsgraden voor, zowel met als zonder raquettes.

marolygebiedwinter

Maar ook in de zomer is er volop te doen.
Buiten het feit dat men er prachtige wandeltochten in dit alpengebied kan maken en de vele fietstochten voor de geoefende wielrenner, is er de mogelijkheid tot rollerski, afdalingen met de fiets, een prachtig zwembad in het centrum van het dorp, boogschieten, paardrijden, parapente,ballonvaren, tennis en vele andere activiteiten.
Het dorp heeft een 9 holes golfbaan; de stranden van het meer van Annecy zijn slechts 20 km ver, en men kan er met een normale Nederlandse fiets omheen  fietsen; een ritje van ca 45 km rond een van de mooiste Europese meren en voor een groot gedeelte over een apart fietspad.

meerannecycolfry